Vast Resources a precizat că lucrările de pre-producţie includ instalarea unor conducte cu o lungime de şapte kilometri până la iazul de decantare precum şi instalarea unei noi surse independente de aprovizionare cu electricitate la Băiţa Plai. Compania britanică se aşteaptă ca aceste lucrări să reducă în mod semnificativ timpul până la debutul producţiei.
Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.
Citește și: 300.000 de tone de uraniu de la Ștei, luate de ruși în contul ”despăgubirilor de război”
În 2017, Vast Resources a devenit acţionar unic la mina polimetalică de la Mănăila (Suceava), după ce a finalizat preluarea pachetului de 49% din acţiunile Sinarom Mining Group de la investitorul Ni Jin Ming. Pe lângă mina de la Mănăila (Suceava), Vast Resources mai deţine în România o participaţie de 80% la mina polimetalică de la Băiţa Plai (judeţul Bihor).
Mina Băița Plai a fost furnizorul de uraniu al Uniunii Sovietice de după cel de-Al Doilea Război Mondial.
La ora actuală, la Băița de mai explotează diverse metale rare și prețioase precum: bismut, minereu cu wolfram, minereu de molibden, minereu polimetalic, minereuri polimetalice și auro-argintifere și Skarn Wollastonitic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.