Măsura, însă, este valabilă doar pentru anumite categorii de pensionari.
Este vorba despre cei care locuiesc în zonele extrem de poluate, adică în localitățile cu un grad foarte mare de poluare.
Măsura vine după ce Parlamentul României a modificat legislația privind pensionarea anticipată la începutul lunii mai, mărind numărul localităților cu poluare foarte ridicată din țara noastră, în așa fel încât să îi ajute pe cei care vor să iasă mai devreme la pensie din cauza acestor norme.
Prin urmare, persoanele din acele zone pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme față de vârsta standard de pensionare, fără a suporta alte penalizări în momentul în care ies la pensie anticipat, așa cum legislația în vigoare permite în acest moment.
Este vorba despre localități din județul Neamț, județul Harghita, dar și județul Gorj.
Aşadar, de mâine, 28 iulie cei care fac parte din localitățile din aceste județe cu un grad foarte mare de poluare pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme față de vârsta standard.
Câciu spune că vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2023, dar nu ştie cu cât
Nu poate deocamdată să spună cu ce procent, însă exclude posibilitatea ca majorarea să nu fie aplicată de anul viitor.
"Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma "votului" în care economia funcţionează în acest an.
Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată", a declarat, miercuri, şeful de la Finanţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.