Oficialii din domeniul sănătății au detectat acum 3.424 de cazuri ale variantei B1.617.2, cunoscută și sub numele de VOC-21APR-02, au declarat joi autoritățile sanitare britanice într-un comunicat. Acest lucru a depășit 1.313 săptămâna trecută după ce cu o săptămână mai devreme erau doar 520 de cazuri. Totodată este investigată o nouă mutație numită VUI-21MAY-01, cu 49 de cazuri înregistrate până acum, notează Bloomberg.
Prim-ministrul Boris Johnson a declarat săptămâna trecută că este „neliniștit” cu privire la varianta indiană și a avertizat că ar putea afecta planurile țării de a redeschide resturl economiei pe 21 iunie. Aceste preocupări au determinat autoritățile să modifice programul de vaccinarea a țării, scurtând intervalul dintre doze. Și chiar dacă etapa a treia a planului de redeschidere a guvernului a continuat luni, răspândirea rapidă a noii variante rămâne un motiv de îngrijorare.
„Pe măsură ce începem să revenim la viața normală, este foarte important să nu ne culcăm pe o ureche”, a declarat Jenny Harries, director general al Agenției pentru Securitate în Sănătate. ”Toți trebuie să rămânem responsabili și vigilenți”, a mai spus oficialul.
Citește și: COVID-19 Varianta indiană. Experții, îngrijorați. Câte cazuri are România
Cu toate acestea, miniștrii și oficialii au abordat un ton din ce în ce mai optimist, premierul declarând miercuri că are „încredere din ce în ce mai mare” că vaccinurile funcționează împotriva tuturor variantelor coronavirusului. Peste 70% dintre adulții din Marea Britanie au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, ceea ce face ca programul țării să fie unul dintre cele mai avansate din lume.
Majoritatea celor 49 de cazuri ale noii variante care fac obiectul anchetei se află în Yorkshire și Humber, în nordul Angliei. „În prezent, nu există dovezi că această variantă provoacă boli mai severe sau că ar face ca vaccinurile să fie mai puțin eficiente”, spun oficialii.
Luni, sărbătorile internaționale au fost permise din nou, iar pub-urile și restaurantele au avut permisiunea de a servi clienții în interior. Guvernul a declarat că etapa finală a redeschiderii - care va fi cel mai devreme pe 21 iunie, depinde de evoluția lucrurilor. Oamenii de știință guvernamentali încearcă să determine cu mai transmisibilă este varianta față de cea dinn Kent cea care a dus în final la al treilea lock down al țării, în luna ianuarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.