Compania a raportat că a primit comenzi pentru doar patru avioane noi în luna mai, toate pentru 787 Dreamliner și niciuna pentru 737 Max, care a înregistrat probleme în repetate rânduri, conform CNN.
Cererea a fost în scădere chiar și față de comenzile din aprilie și mult sub comanda de 69 de avioane pe care a raportat-o în mai 2023. Până acum, în acest an, a primit comenzi pentru 142 de avioane, în scădere cu 36% față de comenzile primite în primele cinci luni ale anului trecut.
Compania a primit o comandă pentru 85 de avioane 737 Max 10 în martie de la compania aeriană American Airlines, ceea ce reprezintă majoritatea comenzilor sale de până acum în acest an. Dar acest model de avion nu a fost încă aprobat de FAA (Administrația Federală pentru Aviație) pentru a transporta pasageri.
Acea comandă de la American Airlines a produs singura lună bună pentru vânzări de când un avion 737 Max a rămas fără una dintre uși în timpul unui zbor Alaska Airlines din 5 ianuarie, ridicând întrebări cu privire la siguranța procesului de fabricație și provocând numeroase anchete federale. Ca urmare, FAA a impus limite asupra ritmului său de producție a avioanelor.
Comenzile pentru avioanele Boeing au scăzut brusc, în mare parte, față de vânzările puternice pe care le-a raportat în 2023, inclusiv recordul lunar de comenzi din decembrie, din cauza nerăbdării companiilor aeriene de a-și extinde capacitatea pentru a satisface cererea crescută de călătorii de pasageri.
Livrările de la începutul anului au scăzut cu 36%. Livrările sunt importante pentru rezultatele financiare ale companiei, deoarece cea mai mare parte a banilor pe care îi obține din vânzarea unui avion vine în momentul livrării.
Acțiunile Boeing, au scăzut cu peste 3% în urma raportului. Acțiunile sale au scăzut cu aproximativ 30% până acum în acest an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.