Pe parcursul întregii luni decembrie, factorii geopolitici, care au implicat în principal China, au avut un impact semnificativ asupra indicelui. De exemplu, producția s-a dovedit în continuare scăzută din cauza politicii de COVID zero. Apoi, odată ce au fost ridicate, creșterea bruscă a numărului de cazuri în toată China a menținut presiunea asupra ofertelor de pământuri rare.
Alternativ, creșterea prețului ar putea însemna o creștere a temerilor legate de o nouă încetinire a producției în China. Această creștere înseamnă că, până când creșterea bruscă a numărului de cazuri de COVID va încetini, producția și extracția de pământuri rare ar putea continua să se confrunte cu dificultăți astfel că investitorii și cei care vor să cumpere sunt sfătuiți să caute surse de pământuri rare în afara Chinei.
Alternative la pământurile rare din China
SUA și aliații săi ar trebui să continue să caute alternative pentru mineralele rare din china. Într-adevăr, aceste elemente sunt cruciale pentru industria electronică globală, mai ales odată cu impulsionarea unor lucruri precum vehiculele electrice. Prin urmare, nicio țară nu își poate permite să se trezească fără o sursă viabilă de pământuri rare.
Japonia își croiește propriul drum
Japonia abordează cu hotărâre problema aprovizionării cu pământuri rare. De fapt, echipele japoneze de excavare intenționează să înceapă să sape pentru a găsi elemente de pământuri rare în fundul mării din jurul insulei Minamitorishima până în 2024. Acest lucru ar contribui în mare măsură la eliminarea dependenței Japoniei de alte țări pentru pământurile rare, cum ar fi ytriul. Acest pământ rar este un element comun în ecranele mari de afișaj, în ceramică și în laserele industriale. Pentru Japonia, faptul de a avea o sursă internă de ytriu s-ar dovedi un avantaj uriaș.
Insula Minamitorishima este o zonă destul de mică, de aproximativ 99 de metri pătrați. Dacă Japonia ar cerceta doar fundul mării din jurul insulei pentru elemente precum ytriul, ar rămâne rapid fără rezerve. În plus, data estimată de țară pentru începerea construcției este încă la cel puțin un an distanță. Deoarece procesele miniere de acest gen necesită mult timp și resurse, rezultatele vor fi departe de a fi instantanee. Cu toate acestea, dacă Japonia și-ar extinde căutarea dincolo de insula Minamitorishima, ar putea găsi potențial surse de ytriu mai abundente.
Creșterea îmbolnăvirilor scumpește pământurile rare
Mulți au prezis o epidemie generalizată de COVID după ce China a pus capăt politicii zero-COVID. Ridicarea măsurilor a adus atât vești bune, cât și vești proaste. Pe de o parte, există o speranță că producția chineză se va relansa. Acest lucru ar include atât mineritul, cât și prelucrarea pământurilor rare. Pe de altă parte, valul de cazuri continuă să tragă în jos producția chineză.
Prețuri
Neodimiul - 4,3217 dolari pe uncie
Yttriul - 34,06 dolari pe kilogram.
Terbiul metalic - 4.027 dolari/ kg
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.