Astfel, acțiunile Apple au crescut vineri cu peste 2%, la un record de 193,97 USD. Cu 15,7 miliarde de acțiuni în circulație, prețul acțiunilor a împins Apple la valoarea sa istorică de piață. Apple a mai avut o creștere asemănătoare pe 3 ianuarie 2022 când a atins pragul de 3 trilioane de dolari în timpul tranzacțiilor Intraday, dar nu a reușit să se închidă tranzacțiile în această etapă.
Acțiunile companiei s-au închis joi la un preț record al acțiunilor pentru a treia zi consecutivă, dar au crescut doar cu 0,2%.
Conform CNN, Apple a depășit astfel nivelul de 190,73 USD de care avea nevoie pentru a atinge suma de 3 trilioane USD la deschiderea pieței de vineri.
Evaluarea vertiginoasă pentru gigantul tehnologic vine în urma lansării sale riscante a Apple Vision Pro la începutul acestei luni și a unui raport trimestrial mai puternic decât se aștepta în mai – chiar dacă vânzările și profitul au scăzut.
Vision Pro, care va fi pus în vânzare anul viitor, i-a impresionat pe jurnaliştii de tehnologie care au primit o previzualizare timpurie a dispozitivului de realitate augmentată.
Astfel, Apple intră pe o piață în curs de dezvoltare cu puțină adoptare de către consumatorii de masă. Apple intenționează să ceară 3.499 USD pentru căștile sale, care în prezent au aplicații și experiențe limitate și solicită utilizatorilor să rămână atașați de un acumulator de dimensiunea unui iPhone.
Acțiunile Apple (AAPL) au crescut vertiginos cu 49% în acest an, impulsionate de o creștere mai amplă a acțiunilor Big Tech, pe măsură ce investitorii au urcat în valul AI.
Nvidia (NVDA) conduce S&P 500 cu o creștere de 190% anul acesta, urmată de Meta (META) cu 138%. Nasdaq a crescut cu 31,7% în prima jumătate a anului, înregistrând cel mai mare câștig procentual din prima jumătate din 1983.
Succesul bursei din acest an pentru Apple este în contrast puternic cu 2022. La începutul lui 2023, capitalizarea pieței Apple a scăzut sub 2 trilioane de dolari în tranzacționare pentru prima dată de la începutul lui 2021. Wall Street a încheiat prima jumătate a anului 2023 într-o notă pozitivă, deoarece creșterea tehnologiei a condus piețele să închidă mai sus atât pentru luna, cât și pentru al doilea trimestru al anului. S&P 500 a câștigat 6,5% în iunie, cea mai bună performanță lunară din ianuarie.
De asemenea, a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de creștere, în creștere cu 8,3% în al doilea trimestru.
S&P 500 este cu aproximativ 15,9% mai mare până în acest an, cea mai bună jumătate din 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.