Mesajul pe care conferința dorește să îl dea este cel subliniat de Valentin Ionescu, Director General Sector Asigurări, care a declarat pentru DCBusiness că:
”Digitalizarea trebuie încurajată. Pandemia ne-a arătat că multe procese de la nivelul societăților de asigurare se pot transforma în bine prin digitalizare. Societățile de asigurare ar trebui să iasă cât mai mult din zona de confort si să interacționeze cu dezvoltatorii de soluții inovatoare. În loc să concureze cu aceștia, ar putea lucra împreună, îmbinând experiența acumulată de societățile de asigurare cu soluții tehnologice noi, rezultând în avantaje pentru societăți, pentru clienți acestora și pentru piața asigurărilor per total”.
Pe măsură ce soluții digitale noi și inovatoare sunt implementate, industria asigurărilor continuă eforturile de a identifica și implementa cele mai adecvate tehnologii care să permită consumatorilor de produse de asigurare și/sau reasigurare să obțină servicii şi produse de calitate în condiții de siguranță.
Temele de dezbatere ale conferinței vor fi:
Digitalizarea în asigurări. Gestionarea activitaţilor curente de către companiile prezente în piaţă
Prioritățile legislative care vor facilitate implementarea sistemelor digitale în asigurări
Perspectiva pieței de profil, păreri pro si contra. Beneficii versus pierderi. Orizontul de timp în care piața asigurărilor din România se poate alinia la tendințele europene în materie
Care este efectul implementării sistemelor digitale în activităţile curente ale asigurătorilor şi brokerilor?
Care este răspunsul entitaţilor reglementate din asigurări cu privire la escaladarea numărului de incidente cibernetice?
Tendințe piața asigurărilor în 2021
Educația financiară-perspective pentru anul 2021
Recomandările OECD privind educația financiară. Care este strategia României în acest sens
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.