Cercetătorii au conceput o formulă care iese în evidență, deoarece folosește diverși antigeni din virusul însuși pentru imunizare. În plus, se autoamplifică – se poate înmulți până la 5.000 de ori doza inițială – și se administrează intranazal, adică, în loc să fie inoculate cu un ac, dozele sunt practic inhalate în nas printr-un spray.
În prezent, există aproximativ 300 de vaccinuri în studiu, dintre care 12 sunt intranazale (dintre acestea, 3 sau 4 sunt deja testate pe oameni).
Potrivit imunologului Adelaida Sarukhan, vaccinurile intranazale au „multe avantaje” în tratarea virusurilor respiratorii, cum ar fi noul coronavirus. Între exemple, ea spune că acestea „induc o imunitate mucoasă puternică, caracterizată prin secretia de anticorpi IgA, care sunt capabili să oprească imediat infecția în nas, înainte ca virusul să aibă timp să se replice și să ajungă la plămâni”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.