Publicitate
”Dacă ținem cot de rezultatele testelor clinice în curs de derulare și care au fost date publicității, se știe că, dacă ești vaccinat, ești protejat de formele grave ale bolii covid-19. Ceea ce înseamnă că vor fi mai puțini pacienți la terapie intensivă. În schimb, nu se știe încă dacă vaccinul va reduce numărul de decese. Deși, dacă este să gândim logic, din moment ce vor fi mai puține forme grave, ar trebui să scadă și mortalitatea. Nu există însă și dovada, confirmarea acestei supoziții”, a explicat expertul francez Pierre Coulie.
În plus, mai rămâne de văzut dacă vaccinul va permite persoanelor cărora le-a fost administrat tratamentul să nu mai contamineze pe cei cu care intră în contact. Cu alte cuvinte, dacă ne protejează de infecții asimptomatice. Este una dintre necunoscutele care neelucidate încă. Și vizează toate vaccinurile la care se lucrează.
Citește și Vaccinarea! Ce NU trebuie făcut după injecție. Sfatul medicului
”Scopul vaccinului este efectiv cel de a împiedica infecția, de a face astfel încât numărul purtătorilor sănătoși (adică a persoanelor care nu sunt bolnave, dar care sunt contagioase) diminuează. Nu se știe dacă aceste vaccinuri acționează la acest nivel”, precizează Pierre Coulie.
Dacă virusul dispare grație vaccinării? Răspunsul este: probabil nu. ”Grație vaccinării, virusul nu va mai fi atât de prezent, dar el nu va dispărea, probabil”, a apreciat specialistul francez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.