Este rezultatul unui nou studiu realizaat de specialiștii din Africa de Sud, țara unde a fost depistat pentru prima dată varianta Omicron a coronavirusului, lucrarea de cercetare care nu a fost încă supuse unei analize independente, așa cum se procedează pentru confirmarea sau nu a verdictului.
În cadrul acestui studiu, au participat cu precădere angajați din domeniu sănătății, care au primit fiecare două doze din vaccinul Johnson & Johnson, relatează agenția Reuters.
O a doua doză de ser a fost administrată unui număr de 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie.
Booster-ul s-a dovedit eficient în proporție de 84% pentru a preveni spitalizarea în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron. Eficacitatea a crescut în interval de 14 zile după a doua injecție de la 63% la 84%.
Citește și Compania Pfizer, anunț oficial privind vaccinul împotriva OMICRON
Concluzia acesti studiu a fost comparată cu rezultatul altui studiu, efectuat la înpeputul lunii decembrie, tot în Africa de Sud, și potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării.
Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.