Dar pe fondul rezultatelor încurajatoare prezentate de testele clinice pentru diferite vaccinuri împotriva noului virus au diminuat apetitul investitorilor pentru active de refugiu. În plus, evoluția aurului a fost influențată, de asemenea, de indicii PMI de la IHS Markit pentru Statele Unite, care s-au dovedit mult mai puternice, în pofida contextului epidemiologic, în general nefavorabil.
Potrivit datelor Bank of America, fondurile care investesc în metale prețioase au pierdut săptămâna trecută 4,1 miliarde de dolari, cea mai mare cifră din istoria acestor tranzacții.
Citește și Dovedit matematic. Când apare IMUNITATEA colectivă la COVID-19
Analiștii explică faptul că pandemia, măsurile de carantină impuse, incertitudinile privind evoluția marilor economii în special și a economiei lumii în general, au antrenat o creștere a cererii de aur. Veștile pozitive din diferite domenii, precum și refuzul multor țări de a reimpune lockdown, au schimbat tendința piețelor și starea de spirit a investitorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.