Precizările JNJ vin după ce cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul JNJ au fost distruse accidental, dintr-o "eroare umană", după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect. Fabrica în cauză aparţine societăţii Emergent BioSolutions, partener de producție atât pentru JNJ, cât şi pentru AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost deocamdată autorizat în Statele Unite.
Johnson&Johnson a precizat că va continua demersurile pe lângă FDA, Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA, cu scopul de a obţine autorizarea de urgenţă a facilităţii Emergent BioSolutions din Bayview şi că pune la dispoziţia acesteia din urmă experţi în operaţiuni tehnice şi controlul calităţii pentru a superviza şi susţine toată procedura de fabricare a vaccinului anti-COVID-19.
Citește și Brazilienii au găsit REȚETA ce previne forme grave de COVID-19
JNJ a asigurat totodată că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, precum şi cele 24 de milioane prevăzute până la sfârşitul lui aprilie.
Johnson&Johnson a planificat să livreze în SUA în prima jumătate a anului 100 de milioane de doze din vaccinul său, care se administrează într-o singură doză, urmărind să încheie aceste livrări până la sfârşitul lui mai. Compania se aşteaptă să distribuie peste un miliard de doze până la sfârşitul acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.