Într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, Aleksandr Dmitriev, directorul IEM, profesor la Academia de Științe a Rusiei, a precizat că noul produs se află deja în fază de studii preclinice destul de avasante și care vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.
O caracteristică a unui vaccin muconazal sub formă de produs lactat fermentat nu este doar cea mai simplă modalitate de administrare a acestuia, ci formarea unei clase diferite de anticorpi în comparație cu medicamentele injectabile - imunoglobuline A (IgA).
În cazul dezvoltării unui vaccin „comestibil” împotriva coronavirusului, un fragment din genomul COVID-19 sintetizat este introdus în genomul bacteriilor lactice și, ca urmare, el începe să producă proteina coronavirus, ce oferă un răspuns imun în organism.
Citește și Metodologia de raportare a deceselor COVID. Cîțu: Poate este pe drum
„Mai presus de toate, vaccinul seamănă cu sana... Șoarecii, șobolanii și iepurii de laborator îl consumă că plăcere. În același timp, se formează un răspuns imun excelent și nu s-au observat încă efecte secundare ", a adăugat academicianul Aleksandr Suvorov, autorul ideii.
La 1 martie, ministrul Sănătății, Veronika Skvortsova, a anunțat că specialiștii ruși lucrează la un vaccin de nouă generație care va putea proteja oamenii de COVID-19 timp de câțiva ani. Se așteaptă ca medicamentul să acționeze nu asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului și să acționeze nu prin activarea anticorpilor, ci prin dezvoltarea imunității celulare, a imunității citotoxice, al cărei avantaj este durata .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.