Publicitate
Datele au vizat peste 26.000 de voluntari din Statele Unite, Chile și Peru, care au primit două doze de vaccin distanțate la aproximativ o lună. Rezultatele au fost publicate în New England Journal of Medicine.
Nu au existat cazuri severe sau critice la cei peste 17.600 de participanți care au primit vaccinul, comparativ cu 8 astfel de cazuri la cei 8.500 de voluntari care au primit placebo. Au existat, de asemenea, două decese în grupul placebo, dar niciunul dintre cei care au primit vaccinul.
„Am fost plăcut surprinsă”, a spus dr. Anna Durbin, cercetător în vaccinuri la Universitatea Johns Hopkins și unul dintre anchetatorii studiului, despre rezultatul general.
Nu au existat cazuri de efecte secundare de coagulare a sângelui, care au fost corelate cu vaccinul AstraZeneca.
AstraZeneca a declarat la sfârșitul lunii iulie că intenționează să depună cerere pentru aprobarea finală în SUA, și nu să solicite autorizație de utilizare de urgență.
Șeful companiei, Pascal Soriot, a declarat în acel moment că speră că vaccinul ar putea juca în continuare un rol în Statele Unite, chiar dacă procesul durează mai mult decât se aștepta.
Compania face cercetări și în privința dozelor de rapel pentru persoanele care au fost deja vaccinate cu două doze fie de vaccinuri proprii, fie de vaccinuri pe bază de mARN de la Pfizer / BioNTech sau Moderna.
Citește și: Vaccinurile AstraZeneca și Pfizer. Cât ne apără împotriva variantelor Alpha și Delta
Vaccinul, cunoscut sub numele de Vaxzevria, este autorizat pentru utilizare în peste 170 de țări. Un purtător de cuvânt a declarat că compania se așteaptă să depună pentru aprobarea SUA mai târziu în acest an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.