Vaccinarea obligatorie, pe ultima sută de metri. Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, marţi, că mai mulţi miniştri, în calitate de parlamentari, vor depune o iniţiativă legislativă care are la bază proiectul Ministrului Sănătăţii referitor la vaccinarea sau testarea periodică a personalului medical. Ministrul anunţă că proiectul a fi dezbătut în procedură de urgenţă.
Ministrul Cseke Attila a fost întrebat, marţi, despre personalul medical, în mare parte nevaccinat, şi a răspuns: ”În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit acel proiect legislativ. Având în vedere că Guvernul a devenit interimar, vom promova proiectul prin iniţiativă legislativă. Mâine, mai mulţi membri ai Guvernului, ca şi parlamentari, vor semna această iniţiativă legislativă şi îl vom promova în procedură de urgenţă”.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că avem nevoie urgenţă de o lege care să prevadă, fie vaccinarea obligatorie personalului din anumite domenii, fie testarea periodică.
Afecțiune post-COVID-19. Te scoate din sărite și este de durată
”Nu mai este timp de aşteptat”, a afirmat Arafat, cerând parlamentarilor să voteze în regim de urgenţă o lege în acest sens.
Cseke Attila, în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei: Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea
Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, marţi, în ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei, că ”trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi ca şi societate, fiecare individ”. ”Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea” a transmis ministrul.
”Trebuie să fim solidari cu noi înşine, noi ca şi societate, fiecare individ. Trebuie să înţelegem că forma cea mai importantă de protecţie, de apărare de acest virus este vaccinarea. Vedem exemplele din vestul Europei, vedem că rata de vaccinare este cel puţin dublă faţă de România”, a declarat, marţi ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, referindu-se la ziua cu cele mai mari cifre de la debutul pandemiei.
În plus, ministrul a precizat că se fac în continuare eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi. ”Noi, cei care gestionăm această situaţie, avem obligaţia, şi asta facem în fiecare zi, de a găsi soluţii şi de a creşte capacitatea funcţională pe paturi. Din păcate, azi suntem spre aproape 1.700 de pacienţi pe ATI”, a mai declarat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.