"Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măştii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinaţi. Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită şi infecţia asimptomatică. Din acest motiv, cercetătorii încă nu ştiu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic şi poate transmite mai departe virusul", precizează ministerul într-o postare pe Facebook.
Astfel, potrivit sursei citate, nu se cunoaşte încă gradul de eficacitate a celor două vaccinuri împotriva infecţiilor asimptomatice şi nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului şi care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul şi, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.
Citește și Loteria Română informează: Acestea sunt CIFRELE momentului
Vaccinarea, arată MS, oferă un nivel crescut al imunităţii în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel).
"Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, vă puteţi infecta şi dezvolta formele severe de COVID-19", menţionează MS.
Totodată, se arată în informare, vaccinul nu garantează imunitate 100% iar eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer şi de 94,1% pentru vaccinul Moderna.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.