Astfel, în China a demarat testarea pe oameni a unui vaccin împotriva Covid-19. Un grup de cercetători de la Academia militară de medicină conduși de epidemiologul Chen Wei a dezvoltat un vaccin recombinat pe unui vector adenovirus. La crearea tratamentului s-a folosit experiența acumulată în realizarea vaccinului împotriva virusului Ebola.
Noul vaccin al chinezilor a fost deja testat pe animale și a dat rezultate încurajatoare, oamenii de știință luând, în acest context, decizia de a trece la faza următoare, și anume testare clinică. S-au înscris 108 voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, în marea lor majoritate locuitori din orașul Wuhan, epicentrul epidemiei din China.
Voluntarii au fost împărțiți în trei grupe, cărora li se administrează diferite doze de preparat. După vaccinare, toți vor fi trimiși în carantină pentru 14 zile, după care, timp de șase luni vor fi supuși regulat unor amănunțite analize și examinări medicale.
Citește și Coronavirus. Cele trei scenarii privind economia
Testele clinice au început pe 16 martie și vor dura până pe 31 decembrie. Luni în care creatorii vaccinului speră să stabilească gradul de eficiență și eventualele efecte secundare. În plus, specialiștii chinezi vor să afle dacă în organism se formează anticorpi împotriva proteinei S a coronavirusului covid-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.