În vârstă de 44 de ani și mamă a doi copii, Jennifer a primit vaccinul experimental pe 16 martie la Spitalul Kaiser Permanente din Washington. Sunt prevăzute două doze, administrate la distanță de 28 de zile. Urmează un an de monitorizare strictă.
„Mă simțeam neputincioasă. Nu puteam face nimic pentru a opri pandemia. Apoi am auzit de acest studiu, o oportunitate, și m-am gândit că totuși, pot ajuta într-un fel”, a povestit Jennifer pentru The Telegraph, scrie Antena3.
Anunțul l-a văzut pe Facebook, s-a înscris, a trecut mai multe teste medicale și, într-un final, a fost selectată pentru administrarea primului vaccin: „Sunt foarte multe riscuri, dar sunt o persoană pozitivă. Cred că beneficiile întrec riscurile în acestă situație”, adăugat Jennifer.
La început, familia femeii s-a opus vaccinării, dar într-un final au decis să o susțină și i-au înțeles dorința de a ajuta o lume întreagă. Vaccinul a fost administrat în braț, de un medic cu mască, iar experiența a fost similară cu cea a unui vaccin de gripă.
Citește și Covid-19. Un singur vaccin nu poate opri pandemia
La o zi după administrare, Jennifer a făcut febră, apoi febră musculară în locul vaccinării. În rest, nu au existat alte efecte secundare, a povestit Jennifer, care ține un jurnal zilnic în care care își urmrește îndeaproape starea de sănătate.
Alte 44 de persone participă în același studiu, condus de cercetătorii din Statele Unite ale Americii. Jennifer este sigură că un vaccin împotriva coronavirusului va reuși, și speră ca cel primit de ea să fie cel care va salva vieți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.