Cele două grupuri, care au asigurat că vaccinul lor ar putea fi autorizat începând din primul trimestru al anului viitor, au precizat, într-un comunicat, ”că sunt în derulare discuții intense cu Comisia Europeană, cu Franța și Italia în echipele de negociatori, dar și cu reprezentanți ai altor state, pentru ”garantarea accesului mondial” la produsul lor.
Acordul se bazează pe tehnologia de proteină recombinată dezvoltată de Sanofi și pe un adjuvant cu utilizare pandemică realizat de GSK. Cele două companii au promis să furnizeze vaccinul lor anti-covid-19 la un preț abordabil și să-l pună la dispoziția tuturor.
”Nu există nici o garanție” că, într-o zi, va fi găsit vaccinul perfect împotriva noului virus, a subliniat ministrul britanic al întreprinderilor, Alok Sharma, citat în comunicatul menționat mai sus. ”Prin urmare, este foarte important că obținem acces rapid la un larg evantai de potențiale vaccinuri promițătoare”, a explicat oficialul de la Londra.
Citește și Coronavirus. Dispozitiv insolit de dezinfectare a măştilor
Pentru Regatul Unit este vorba de al patrulea acord de acest timp încheiat, după cele cu AstraZeneca, Valneva și cel cu BioNTech/Pfizer. În total, Marea Britanie și-a asigurat 250 de milioane de doze de vaccin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.