”Este adevărat, vom dispune înainte de 25 noiembrie de suficiente date pentru a solicita o aprobare în regim de urgență la FDA (Agenția federală americană a medicamentelor), dar există un mare DAR. Este obligatori ca aceste date să fie bune, pentru ca vaccinul să fie considerat sigur”, a explicat Stephane Bancel, director general al Moderna.
La fel ca laboratoarele farmaceutice Pfizer și Johnson&Johnson, Moderna se află în faza a treia a testelor clinice în Statele Unite, etapă ce presupune participarea a mii de voluntari. În privința testelor desfășurate de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, acestea sunt în continuare suspendate pe teritoriul american.
Donald Trump a declarat în repetate rânduri că speră un vaccin înainte de alegerile din 3 noiembrie, suscitând îngrijorarea experților de sănătate publică, neliniștiți de eventuale presiuni politice asupra proceselor de reglementare. Un singur laborator, Pfizer, mizează pe rezultate înainte de sfârșitul lunii octombrie, cu câteva zile de scrutinul prezidențial, ceea ce ar permite companiei să depună imediat o cerere de autorizare din partea FDA.
Citește și Trump a promis 100 de milioane de doze de VACCIN până în 2021
Dar oamenii de știință, biostatisticienii și experții în teste clinice au avertizat în legătură cu riscurile unei aprobări rapide, preferând să testeze vaccinul o perioadă în plus de timp, pentru a preveni situații neplăcute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.