Agenţia a înregistrat în 2017 un număr de aproximativ 8.000 de pasageri iar în anul 2018 numărul acestora s-a mărit cu aproximativ 37,5%, totalizând 11.000 de pasageri români.
"Principalul motiv pentru care piaţa românească a crescut aşa de mult în ultimii ani au fost campaniile de conştientizare asupra produsului care au fost derulate în piaţă, după care un alt motiv important a fost şi tariful comparativ cu al oricărui alt tip de vacanţă şi astfel românii au devenit curioşi să încerce un nou tip de experienţă", a declarat proprietarul Croaziere.net, Casiana Băsea.
Motivul îl reprezintă și faptul că serviciile de croaziere au scăzut în ultimii ani, astfel că produsul este mai accesibil, potrivit companiei. O croazieră poate costa și 300 de euro de persoană, pachet ce include toate mesele, cazare în cabină, petreceri şi divertisment la bord, ceea ce echivalează cât o vacanță clasică.
În sumă nu este inclus transportul până la portul de îmbarcare şi nici taxele portuare.
"Romantismul este un alt motiv pentru care cuplurile optează pentru o croazieră. Plajele izolate, mesele servite pe un balcon cu o privelişte asupra oceanului, serviciile Spa pentru două persoane sunt doar câteva dintre lucrurile romantice disponibile la bord", mai spune Băsea.
La nivel mondial, piaţa de croaziere a încheiat în anul 2018 cu un număr de 27,2 milioane de turişti, în creştere cu 10% faţă de 2016 şi în creştere uşoară faţă de 2017, când numărul de pasageri atinsese 25,8 milioane. Per total, în ultimii cinci ani de zile, produsul de croazieră a avut o creştere de 20,5% faţă de celelalte tipuri de vacanţe.
Citește și: 9 ani de eSky România – de la bilete de avion la servicii complete de turism
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.