Motivul este pentru că oamenii nu se spală pe mâni așa cum trebuie. Astfel că bacteriile rămase pe mâni sunt suflate în aer și dstribuite pe suprafețele din baie, scrie Deutsche Welle.
Cercetătorii de la Uiversitatea din Leeds, Marea Britanie, au descoperit că uscătoarele cu aer cald aruncă de 27 de ori mai multe bacterii în aer decât prosoapele din hârtie.
Aceiași cercetători du mai descoperit că în băile publice cu uscătoare du aer cald, concentrația de bacterii este mult mai mare decât în cele în care se oferă prosoape de hârtie.
Ceea ce este și mai deconcertant este faptul că în băile respective au fost descoperite bacterii rezistente la antibiotice. Acest fel de bacterii au început să fie o problemă din ce în ce mai mare peste tot în lume.
Cercetătorii consideră că astfel de uscătoare cu aer cald ar trebui interzise în toaletele publice, precum cele din spitale. Prosoapele din hârtie, spun specialiștii, absorb cea mai mare parte a apei iar bacteriile rămân pe mâini, astfel că germenii nu se pot împrăștia.
De asemenea este extrem de important ca oamenii să se spele foarte bine și temeinic pe mâini după ce au folosit baia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.