Potrivit publicației USNI News, respectivul plan a fost promovat de câteva luni de viceamiralul Charles Richard și prevede, de asemenea, o reorientare a aplicațiilor militare, astfel încât manevrele să se apropie cât mai mult posibil de acțiuni de luptă reale, dar și elaborarea de noi instrumente de susținere a capacității de luptă în cazul unor conflicte serioase.
Prin urmare, pregătirea trupelor de submarine a fost organizată de așa natură, încăt flota subacvatică să învețe să atace și să se apere. În acest scop s-a și decis înființarea subunității de „agresori”. Potrivit lui Richard, ea va imita, practic, escadrila similară formată în cadrul US Air Force, dar și a aviației marine. De menționat că unele dintre aceste escadrile ”agresor” sunt dotate inclusiv cu avioane rusești.
În cazul submarinelor, vor fi create grupuri de experți, care vor reuni marinari în exercițiu, personal de rezervă, civili. Misiunea lor va fi aceea de a explica altor echipaje ale submarinelor americane cum trebuie ”să își imagineze” un submarin inamic pentru a imita o situație de război reală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.