Ursus Breweries a făcut o investiție de 2 milioane de euro într-o instalație care folosește tehnologii de eficiență energetică pentru recuperarea energiei termice din gazele arse, la fabrica de bere din Buzău. Instalația este un proiect special în grupul Asahi și face parte din seria de investiții pentru sustenabilitate existente în strategia Ursus Breweries.
Tehnologia presupune recuperarea energiei din gazele arse rezultate în centrala termică a fabricii de bere. Pentru identificarea soluției tehnice inovatoare, Ursus Breweries a colaborat cu experți în sustenabilitate din cadrul Asahi Europe & International și cu furnizori cu expertiză internațională relevantă. Prin implementarea sistemului de recuperare a energiei termice, se estimează o scădere a consumului de gaz natural cu aproximativ 18% și, astfel, implicit scăderea emisiilor de dioxid de carbon aferente.
Reducerea emisiilor de dioxid de carbon
Emisiile de carbon ale Ursus Breweries au scăzut, în 2022, la 50% față de anul de referință 2019. Pentru a scădea emisiile, Ursus Breweries a instalat echipamente de reducere a consumului, precum iluminatul cu LED, a automatizat procese, a înlocuit gazul natural în anumite procese cu biogaz produs în stațiile de tratare a apelor uzate din fabrici, a recuperat energia termică din diverse procese cu ajutorul unei noi instalații, a înlocuit instalații de recuperare a condensului cu variante îmbunătățite din punct de vedere al performanței.
Ursus Breweries a finalizat achiziția de stivuitoare electrice în locul celor alimentate cu GPL și a demarat achiziția de autovehicule cu emisii de carbon mai scăzute. De asemenea, are în desfășurare un plan de înlocuire treptată a frigiderelor cu scopul creșterii eficienței energetice, în perioada 2021 și 2022 fiind înlocuite 4.800 de frigidere cu performanță energetică scăzută.
În plus, în 2022 Ursus Breweries a achiziționat pentru fabrici 100% energie electrică produsă din surse regenerabile.
Reducerea consumului de apă
Mai mult de jumătate din apa folosită în fabricile din Buzău, Brașov și Timișoara provine din puțurile proprii și fiecare fabrică de bere are propriile ținte de consum. Avem deja o performanță ridicată în ceea ce privește consumul de apă la nivelul industriei berii, iar obiectivul Ursus Breweries este să scadă consumul mediu de la 2,77 litri în 2022, până la de 2,75 litri de apă pe litrul de bere îmbuteliat până în 2025. În plus, sunt folosite stații proprii de tratare a apei înainte ca aceasta să intre în circuitul intern, iar apa uzată este tratată în propriile stații de epurare.
Folosirea ambalajelor reutilizabile și reciclabile
Ursus Breweries a redus cantitatea de materiale folosite în ambalaje, fiind utilizat cu 24% mai puțin plastic față de anul de referință 2019. De asemenea, este folosit 100% material reciclat pentru baxurile si tăvițele de carton ale dozelor. Obiectivul este ca până în 2030 compania să folosească ambalaje primare și secundare care pot fi reutilizate sau reciclate și care conțin minim 50% material reciclat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.