Principalul indice al bursei americane, SP500, intră într-o perioadă importantă de aproximativ zece zile în care vor fi aduse la cunoștința opiniei publice rezultatele trimestriale și previziunile giganților americane, „Gafam”, dar și cifrele de creștere americană pentru primul trimestru sau chiar inflația PCE (măsură monitorizată îndeaproape de Fed), fără a uita bineînțeles de ședința Rezervei Federale, de miercurea viitoare, când s-ar putea să aflăm un pic mai multe despre rata „terminală”.
După un ultim sezon dificil de rezultate delicate pentru giganții tehnologici din SUA, investitorii vor analiza cu lupa cifrele pe primul primele trei luni pentru primul trimestru pentru a-și forma o idee nu numai despre evoluția acestor grupuri nu doar în Statele Unite, dar și în Europa și China. Interesul pentru aceste date nu va fi doar microeconomic, ci aproape macroeconomic, având în vedere dimensiunea acestor companii.
Ședința Rezervei Federale Fed va concentra, la rândul ei, atenția generală, întrucât va avea loc la doar câteva zile după publicarea inflației PCE, una dintre măsurile inflației din Statele Unite monitorizate în mod deosebit de Fed, și în special inflația în afara alimentelor și energiei.
Citește și Bursele mondiale în picaj, Europa îngenuncheată de bănci
Vorbind la modul general, marți piețele globale au fost afectate de scăderi, mai ales în Europa, unde temerile legate de sectorul bancar au reapărut, investitorii rămânând prudenți înaintea unui val de rezultate corporative, în special ale giganților americani din domeniul tehnologiei.
Agitație în sectorul bancar
Piața bursieră europeană a fost trasă în jos de sectorul bancar, după ce First Republic Bank a raportat o scădere puternică a depozitelor, iar UBS a raportat rezultate mai slabe decât se aștepta. Până la ora 07,30 GMT, Parisul era în scădere cu 0,84%, Londra cu 0,56%, Frankfurt cu 0,29% și Milano cu 1,20%.
Partea bancară a indicelui european Stoxx 600 era în pierdere cu 2,27%. La Zurich, cea mai mare bancă elvețiană, UBS, a cedat peste 4% după ce a raportat un profit net mult sub așteptările analiștilor și în ciuda "intrărilor puternice de capital" din primul trimestru. Acțiunea Credit Suisse, instituție pe care UBS intenționează să o cumpere până la sfârșitul lunii iunie, a scăzut, la rândul ei, cu 3,02%. La Paris, BNP Paribas (-2,54%) și Société Générale (-2,58%) au înregistrat cele mai mari deprecieri dintre companiile cotate cu indicele CAC 40. La Frankfurt, Deutsche Bank a cedat 1,99%, iar Commerzbank 2,07%. La Madrid, BBVA a pierdut 2,11%, iar Banco Santander 3,30%, în ciuda unui profit net peste așteptări. .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.