Cercetătorii spun că urbanizarea zonelor cândva sălbatice contribuie la apariția bolilor zoonotice cele care trec de la animale la oameni.
Aceasta include noul coronavirus, care oamenii de știință cred că au avut originea în lilieci înainte de a trece la oameni în China, care urbanizează rapid provincia Hubei, probabil printr-o a treia specie.
Raport. 178 milioane hectare de pădure, distruse în ultimii 30 de ani
Lapola, în vârstă de 38 de ani, care studiază modul în care activitatea umană va modela viitoarele ecosisteme ale pădurilor tropicale, spune că aceleași procese sunt în joc în Amazon.
"Amazonul este un rezervor imens de viruși", a declarat el pentru AFP într-un interviu.
„Ar fi bine să nu ne încercăm norocul.”
Cea mai mare pădure tropicală din lume dispare într-un ritm alarmant.
Anul trecut, în primul an al președintelui Jair Bolsonaro în funcție, defrișarea în Amazonul brazilian a crescut cu 85%, până la peste 10.000 de kilometri pătrați (3.900 mile pătrate) - o suprafață aproape de dimensiunea Libanului.
Tendința continuă în acest an. Din ianuarie până în aprilie, au fost rase 1.202 de kilometri pătrați, stabilind un nou record pentru primele patru luni ale anului, potrivit datelor bazate pe imagini din satelit de la Institutul Național de Cercetare Spațială (INPE) din Brazilia.
"Aceasta este o veste proastă, nu doar pentru planetă, ci și pentru sănătatea umană.", a declarat Lapola.
"Când creați un dezechilibru ecologic ... atunci când un virus poate sări." de la animale la oameni, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.