Zborurile au fost oprite după ce mai multe drone au fost descopertie zburând în jurul aeroportului. Incidentul duce cu gândul la faptul că aceste jucării ar trebui reglementate mai strict.
Coliziunea dintre o dronă și un avion de pasageri însă nu a avut loc, cu toate că există suspiciuni după incidentul care a avut loc săptămâna trecută în Tijuana, Mexic. Din fericire, avionul inplicat în incident a putut să aterizeze în siguranță.
Citește și: ”Atacul dronelor” continuă. Australia, noua victimă
Posibilitate a fost simulată într-un test de laborator iar consecințele dunt devastatoare. Obiectele zburătoare produc mai multe distrugeri decât păsările.
Pe de altă parte dronele pot fi folosite pentru a preveni animalele sălbatice să pătrundă pe aeroporturi. În SUA de pildă sunt folosite dronele deja pentru astfel de scopuri.
Cu alte cuvinte riscul nu vine din cauza dronelor care zboară în jurul aeroporturilor ci din pricina necoordonării acestora cu turnul de control.
Marea Britanie are regulamente care stabilesc condițiile de zbor ale aparatelor fără pilot, acestea nu au voie să zboare ai sus de 100 de metri sau la mai puțin de un km de un aeroport și sunt interzise din coridorul aerian pe care îl folosește familia regală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.