Noile restructurări se vor adăuga celor aproximativ 3.900 de locuri de muncă care trebuie eliminate în conformitate cu precedentul plan strategic care a fost deja convenit cu sindicatele şi angajaţii.
UniCredit, care operează în 13 pieţe inclusiv Germania, Austria şi Europa de Est, avea aproximativ 87.100 de angajaţi la finele lunii septembrie, dintre care aproximativ 36.000 în Italia. Noile reduceri ar fi echivalentul a 3,4% din forţa de muncă totală a UniCredit.
Conform surselor citate de Reuters, majoritatea locurilor de muncă ce vor fi eliminate vor afecta reţeaua de centre corporate a UniCredit, unde banca italiană vrea să reducă birocraţia. Sursele au adăugat că cifra de 3.000 nu este una finală deoarece banca va demara negocierile cu sindicatele după prezentarea noului plan strategic.
În Italia, unde ar urma să aibă loc o mare parte din restructurări, UniCredit intenţionează să recurgă la varianta plecărilor voluntare însoţite de pachete generoase de pensionare anticipate. În plus, vor fi eliminate mai multe sute de locuri de muncă de la birourile amplasate în marile centre financiare internaţionale, precum New York şi Tokyo.
Citește și Banca Angliei, AVERTISMENT: O să dispară din economia țării
Bloomberg a informat anterior că UniCredit îşi va muta operaţiunile de acceptare de depozite şi acordare de credite, care în prezent sunt derulate de la birourile din Londra, Bombay, Singapore, Beijing, Tokyo, Shanghai şi Hong Kong, în ţările sale de bază din Europa.
Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.