Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderii ambelor țări în timpul recentei sale vizite în China, iar Miller a făcut parte din delegația oficială. Gazprom se străduiește să compenseze pierderea majorității piețelor sale din Europa, de unde a fost izgonit după ce a invadat Ucraina. Oricum, explozia de la gazoductele Nord Stream, care traversează Marea Baltică, redusese deja considerabil exporturile companiei înainte ca războiul să izbucnească.
Ungaria, care face parte din NATO, este singurul membru al Uniunii Europene al cărui lider, premierul Viktor Orban, a menținut legături amicale cu Putin de la invadarea Ucrainei din februarie 2022. Când s-au întâlnit la Beijing, Orban i-a spus lui Putin că Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei și că încearcă să salveze contactele bilaterale. Ambasadorul SUA la Budapesta a calificat drept îngrijorătoare întrevederea dintre Orban și Putin la Beijing, în timp ce premierul Estoniei a apreciat că fotografiile în care omologul său ungar dă mâna cu Putin sunt „foarte, foarte neplăcute”.
Iar, dacă ar fi să dăm crezare spuselor celui care se află de grămadă de ani la conducerea Gazprom, ajunsă acum fostă armă economică a lui Putin, Ungaria va beneficia și pe mai departe de serviciile sale. În ceea ce privește China, Miller a s-a lăudat cu o cerere peste nivelurile contractate. ”Livrările suplimentare au devenit deja o obișnuință. Și zilnic furnizăm gaze în plus. Iar lucrul acesta nu se întâmplă se ieri, de azi, ci de ani de zile. Anul acesta, vom depăși graficul convenit de livrări cu 600 milioane metri cubi de gaze”, a ținut să sublinieze Miller.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.