Cu toate acestea, acest tratament cu anticorpi, cu numele de cod AZD7442, nu şi-a demonstrat eficacitatea la persoanele deja expuse la virus.
Însă, administrat înainte de a intra în contact cu virusul, rezultatele sunt încurajatoare, a afirmat AstraZeneca într-un comunicat.
În acest caz, tratamentul reduce cu 77% riscul de a dezvolta o formă simptomatică, conform studiilor de fază 3, adică studii clinice la scară largă concepute pentru a măsura siguranţa şi eficacitatea acestuia.
AstraZeneca afirmă chiar că nu au existat cazuri severe de COVID-19 sau decese.
La aceste studii realizate în Spania, Franţa, Belgia, Regatul Unit şi Statele Unite au participat 5.197 de persoane, dintre care 75% aveau comorbidităţi. Tratamentul a fost administrat intramuscular.
A TREIA DOZĂ de vaccin COVID-19. Cine, la ce se așteaptă
"Cu aceste rezultate extraordinare, AZD7442 ar putea fi un instrument important în arsenalul nostru pentru a ajuta oamenii care ar putea avea nevoie de mai mult decât un vaccin pentru a-şi recâştiga viaţa normală", a declarat Myron Levin, profesor la Universitatea din Colorado, Statele Unite, care conduce studiul.
"Avem nevoie de alte abordări pentru persoanele care nu sunt bine protejate de vaccinurile anti-COVID-19", a adăugat Mene Pangalos, un important oficial al AstraZeneca, care promite să publice date suplimentare despre aceste studii mai târziu în acest an.
Laboratorul a precizat că va depune un dosar la autorităţile sanitare pentru a obţine o utilizare de urgenţă sau o validare condiţionată a tratamentului, a cărui dezvoltare este finanţată de guvernul SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.