O astfel de creștere înseamnă 18.000 de persoane. Elaborat de University College London și DATA-CAN (un centru de colectare a datelor referitoare la cancer), studiul scoate în evidență altă urgență sanitară.
”Una dintre marile noastre îngrijorări este că oamenii rămân acasă pentru că li se spune să nu vină la spital și să ignore simptomele care i-ar fi alertat în mod normal”, a explicat doctorul Nicholas van As, șef serviciu la Royal Marsden Hospital. ”Și asta în condițiile în care se știe că, tratat în fază primară, cancerul poate fi învins mai ușor sau, cel puțin, evoluția lui poate fi considerabil încetinită”, a continuat specialistul.
După ce zeci de mii de paturi au fost eliberate pentru bolnavii cu covid-19, serviciul britanic de sănătate publică (NHS) încearcă acum să-i încurajeze pe pacienții cu diferite forme de cancer să revină în sălile de tratament pentru ședințele de chimioterapie. Din februarie, numărul lor s-a redus cu peste 60%.
Citește și Covid-19. Simptome grave la copii. Trebuie să rămânem vigilenți
”Tratamentele nu s-au sistat, nu au fost amânate, nu s-au suspendat. Pur și simplu, numărul persoanelor care veneau să-și facă tratamentele s-a diminuat, pentru că bolnavii se tem să iasă pe stradă de teama noului coronavirus, se tem că intre în spitale din același motiv. Vrem să inversăm această tendință, pentru că sistemul funcționează”, a subliniat Nicholas van As.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.