Echipa de specialiști condusă de prof. Yaakov Nahmias de la Universitatea Ebraică din Ierusalim este de părere că, după studiile preliminare, rezultatele sunt unele promițătoare, rezultate care au și fost publicate în revista Cell Press Sneak Peak.
În ultimele trei luni, Nahmias și Dr. Benjamin tenOever, de la Scoala de Medicină Icahn din New York, s-au concentrat pe modalitățile prin care SARS-CoV-2 schimbă țesutul pulmonar pentru a se reproduce.
Acest virus previne arderea carbohidraților. Drept urmare, în interiorul celulelor pulmonare se acumulează cantități mari de grăsime, o condiție de care virusul are nevoie pentru a se reproduce. Această nouă înțelegere a SARS CoV-2 poate ajuta la explicarea motivului pentru care pacienții cu un nivel ridicat de zahăr din sânge și nivel de colesterol sunt adesea cu un risc deosebit de mare de a dezvolta COVID-19.
Covid-19. Nu toți pacienții din România au acces la Remdesivir. De ce
Virusii sunt paraziți care nu au capacitatea de a se reproduce singuri, așa că preiau controlul asupra celulelor noastre pentru a ajuta la îndeplinirea acestei sarcini. „Înțelegând modul în care SARS-CoV-2 ne controlează metabolismul, putem contracara controlul virusului și să îl privăm de resursele de care are nevoie pentru a supraviețui”, a explicat Nahmias.
Cei doi specialiști au ajuns la concluzia că medicamentul pentru scăderea colesterolului cel mai eficient împotriva COvid-19 este Fenofibrat (Tricor). Acest medicament permite plămânilor să ardă mai multe grăsimi, împiedicând astfel prinderea virusului de aceste celule prevenind astfel reproducerea SARS-CoV-2. Studiul a stabilit că tratamentul cu Fenofibrat a dus la dispariția virusului aproape complet după numai 5 zile.
Deși există în prezent numeroase eforturi internaționale pentru dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului, studiile sugerează că vaccinurile pot proteja pacienții doar câteva luni. Prin urmare, mai degrabă blocarea capacității de funcționare a virusului decât neutralizarea acestuia, poate fi cheia în lupta cu COVID-19. „Dacă descoperirile noastre sunt susținute de studii clinice, acest tratament ar putea reduce gravitatea bolii la o simplă răceală comună”, a concluzionat Nahmias.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.