Potrivit sursei citate, deocamdată nu se știe dacă respectivele obiecte au apărut ca urmare a distrugerii aparatului sau este vorba despre o misune planificată și care presupune o asemenea evoluție.
Interesant este că respectivul satelit a fost plasat pe orbită în urmă cu doar câteva luni, în 10 iulie 2019, de racheta purtătoarae Soiuz-2.1v. Tot atunci au fost trimise în spațiu alți trei sateliți Kosmos, cu numerele 2536, 2537 și 2538.
La scurt timp, ministerul rus al Apărării au anunțat că operațiunea a fost un succes. ”A fost efectuată o acțiune de inspectare a stării sateliților și au fost efectuate remedierile necesare cu ajutorul unui dispozitiv special”, a precizat un comunicat al instituției.
Citește și SUA și Rusia se pregătesc pentru un altfel de război
În sepembrie, specialiștii ruși au anunțat că satelitul Kosmos-2521 s-a rupt în bucăți și că nu se mai află pe orbită. Era vorba despre un aparat calificat de unii experți militari drept ”satelitul-asasin”, capabil nu doar să țină sub observație alți sateliți, dar și să-i intercepteze.
Kosmos-2521 a ajuns pe orbită ca parte componentă a altui satelit, Kosmos-2519, lansat în iunie 2017, de care s-a desprins după o perioadă de timp. Ulterior, s-a spus că aparatul plimbăreț s-a întors la dispozitivul pereche, pe care l-a părăsit din nou în prima jumătate a anului 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.