Chelnerii poartă mănuşi şi scuturi faciale transparente şi folosesc un suport lung pentru a aduce comenzile în cabinele din sticlă, astfel încât să asigure un contact fizic minim cu clienţii.
Afaceri în pandemie: Cumpărați de la concurență, noi o ducem mai bine
Conceptul, aflat în prezent în faza de testare pe familiile şi prietenii personalului restaurantului ETEN, situat în centrul cultural Mediamatic, este cu siguranţă unul fascinant, clienţii având ocazia de a mânca la lumina lumânărilor, cu vedere la apă.
"Este super-confortabil, este frumos, iar mâncarea, delicioasă", a declarat Janita Vermeulen, una dintre persoanele invitate să ia masa la restaurant, alături de colega sa de cameră.
Organizatorii numesc acest proiect "Serres Séparées" ("Sere Separate") pentru că, spun ei, că sună mai bine în franceză.
"Învăţăm acum cum să facem curăţenie, cum să servim şi cum să luăm farfuriile goale într-un mod elegant", a explicat Willem Velthoven din cadrul Mediamatic.
Restaurantele din Olanda sunt închise publicului cel puţin până la data de 19 mai, deşi bucătăriile acestora pot funcţiona în continuare pentru livrarea de comenzi la pachet.
Asociaţia restaurantelor din Olanda, KNH, a declarat că, deşi restaurantele au voie să redeschidă la capacitate limitată şi în condiţiile respectării măsurilor de siguranţă în vigoare, multe dintre acestea sunt ameninţate de faliment dacă regulile privind distanţa socială vor fi menţinute.
Guvernul olandez urmează să anunţe miercuri o foaie de parcurs cu privire la modul şi momentul în care va începe relaxarea restricţiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.