Turcia deține cheia valului de migranți care vor să ajungă în Europa. Mai mult de 4,2 milioane de reefugiați, din care 2,7 milioane sirieni, se află pe teritoriul acestei țări. Din aceștia, mulți vor să ajungă în Europa ținta finală fiind Germania, relatează Bild.
Erdogan vrea să scape de un milion de un milion de refudiați și amenință Uniunea Europeană ”că descuie lacătul”, un reflren la care apelează des în ultima perioadă.
Ministrul turc de externe afirma recent într-un interviu acordat Bild, că UE a eșuat să se conformeze înțelegerii din 2016, în privința refugiaților.
Angela Merkel vrea să prevină ruperea acordului în timpul acestei vizite.
Bild a ajuns în posesia unui raportguvernamental în care se arată cât de explozivă este situația din turcia în cazul refugiaților.
Un val de imigranți, mai mare decât în 2015, se pregătește să sosească în Europa
”Din cauza marii presiuni exercitate de migrație, acceptarea din ce în ce mai slabă a populației și situația economică tensionară din țară, autoritățile turce intensifică măsurile împotriva refugiați lor și migranților”, se spune în raport.
”Erdogan este pe punctul de a impune măsuri împotriva numărului mare de refugiați sirieni”, se mai spune în document.
Mai multe provicii refuză să mai primească refugiați sirieni. CHiar și Istanbulul a luat măsuri împotriva refugiaților care nu au permisiunea de ședere, cauză din care mai mult de 100.000 din aceștia au părăsit orașul.
În luna decembrie a intrat în vigoare o lege mai aspră în privința peortărilor și a cererii de azi. Consecința, solicitanților de azil le este refuzată asistența socială și medicală iar costurile deportării trebuie suportată de ei înșiși.
De la fsârșitul lunii decembrie 2019, în jur de 70.000 de migranți ilegali au sosit în Europa prin așa zisă ”rută a Mediteranei de est”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.