Concret, un reprezentant al întreprinzătorului rus a explicat că articolele publicate, de-a lungul timpului, de cele trei publicații britanice au fost folosite de Ministerul american al Justiției drept argument pentru a impune sancțiuni pe afacerile lui Deripaska din străinătate.
Articolele la care se face referire au fost scrise cu mai bine de 10 ani în urmă și, după cum afirmă omul oligarhului, autorii lor nu fac decât să interpreteze tendențios niște zvonuri și speculații, să prezinte fapte și acuzații care nu au fost dovedite cu acte și nici nu au fost confirmate de instanțele de judecată.
Clitește și Oligarhul Abramovici și-a găsit o nouă pasiune
Deripaska a ajuns pe lista neagră a americanilor în aprilie 2018. Odată cu el, sub regimul de sancțiuni au intrat și întreprinderile aflate sub controlul companiei En+, dar și combinatele Bazovâi element și Russkie mașinî. La capătul mai multor luni de negocieri dificile, sancțiunile împotriva En+, UC Rusal și Evrosibenergo au fost ridicate, după ce Deripaska și-a redus participația la aceste întreprinderi.
În schimb, oligarhul rus și alte dintre companiile pe care le gestionează împreună cu diferiți asociați, rămân încă sub sancțiunile SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.