Autorităţile din ţara vecină, India, au luat de asemenea în considerare interzicerea a jocului, în urma sinuciderii unui băiat de 16 ani, apostrofat de mama sa pentru că îşi pierde timpul online.
Dezvoltat în 2017 de către compania sud-coreeană cu acelaşi nume, PUBG poate fi jucat pe desktopuri, console şi smartphone-uri. Circa 100 de jucători aterizează într-un loc, cum ar fi o insulă, şi se angajează într-o luptă pe viaţă şi pe moarte. Ultimul supravieţuitor câştigă jocul.
Citește și: Industria de jocuri video românească, afaceri de 156 milioane de dolari
Mai mulţi părinţi nepalezi au declarat presei locale că în urma jucării PUBG, copiii lor au avut comportamente violente.
"Părinţii au depus o petiţie la o instanţă districtuală în care solicitau interzicerea jocului. Instanţa a ordonat poliţiei să consulte psihologii, care au recomandat interzicerea acestuia, din cauza impactului psihologic negativ asupra copiilor şi adolescenţilor", a precizat Adhikari pentru dpa.
Compania sud-coreeană nu a comentat interdicţia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.