A fost al doilea test și tot al doilea eșec, după cel din aprilie. Racheta s-a desprins de sol la centrul de lansare Starbase, situată nu departe de Boca Chica, în Texas. A evoluat frumos, parcurgând rapid și fără probleme aproximativ 90 de kilometri dintr-un zbor planificat să dureze 90 de minute.
Dar, propulsorului Super Heavy cu cele 33 de motoare ale sale a explodat la scurt după după desprinderea de naveta Starship, plasată deasupra. ”A fost o separare rapidă neplanificată”, a explicat SpaceX. S-a întâmplat la 140 de kilometri de suprafața Terrei.
În aceste condiții, compania a trebuit să acționeze butonul de autodistrugerea rachetei Starship, deoarece amenința că va cădea pe Pământ în altă parte decât în locul planificat pentru aterizare. "Chiar dacă nu este 100% un succes, este un progres", a comentat Marie-Ange Sanguy, redactor-șef al revistei Espace et Exploration.
Totul a mers bine la decolare
În pofida distrugerii rachetei, așa cum s-a procedat și la primul zbor de testare, cel din primăvară, incidentul de astăzi nu poate fi considerat un eșec total, deoarece au fost validate o mulțime de lucruri la nivelul modificărilor efectuate. Cu alte cuvinte, suntem pe drumul cel bun, dar mai este încă de muncă”, a adăugat experta.
Potrivit spuselor sale, datele de zbor vor fi analizate pentru a "înțelege de ce Starship nu și-a continuat cursul, nu a făcut mica ei plimbare înainte de a ateriza".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.