El a spus că va semna la începutul săptămânii viitoare contractul de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea şi modernizarea instituţiei de cultură din Siret. Potrivit lui Flutur, obiectivul de investiţii face parte dintr-un proiect integrat, 'Creşterea calităţii vieţii în oraşul Siret prin cultură, educaţie permanentă şi spaţii urbane moderne', realizat de Consiliul Local al oraşului Siret, împreună cu CJ Suceava.
Cultura se scumpește în București
Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane euro, din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13, Îmbunătăţirea Calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România. Proiectul a fost depus spre finanţare în anul 2018, când s-au aprobat documentaţiile tehnico-economice aferente obiectivelor de investiţii şi acordul de parteneriat încheiat între UAT Oraşul Siret şi UAT Judeţul Suceava. Acesta este cel de-al doilea proiect câştigat de oraşul Siret pe această axă de finanţare.
''Muzeul de Istorie va deveni funcţional, punând astfel în valoare istoria oraşului Siret şi a zonei, a minorităţilor. Va fi prezentată istoria evreilor din Bucovina şi un Memorial al Holocaustului evreilor din Bucovina. Pe cărămizile învechite ale unei construcţii vor fi montate plăcuţe inscripţionate cu numele evreilor bucovineni care şi-au pierdut viaţa în lagăre. Astfel, acest muzeu va prezenta un interes pentru evreii plecaţi din ţară, pentru numeroşi turişti din ţară şi din întreaga lume'', a spus Flutur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.