Compusul, care face parte dintr-o clasă de molecule numite salicilanilide, a fost conceput în laborator de Kim Janda profesor de chimie și director al Worm Institute for Research and Medicine de la Scripps Cercetare, în La Jolla, CA.
„Se știe de 10 sau 15 ani că salicilanilidele acționează împotriva anumitor viruși”, spune Janda. Cu toate acestea, acestea tind să fie restricționate la nivelul intestinului și pot avea probleme de toxicitate.
Cât durează imunitatea după COVID-19. Veștile sunt bune
Compusul conceput de Janda depășește ambele probleme, în testele pe șoarecă și pe celule, acționând atât ca un antiviral, cât și ca un compus antiinflamator asemănător unui medicament, cu proprietăți care se potrivesc bine pentru utilizarea sa sub formă de pilule.
Salicilanilidele au fost descoperite pentru prima dată în Germania în anii 1950 și utilizate pentru a trata infecțiile cu viermi la bovine. Versiunile, între care se numără inclusiv medicamentul niclosamidă, sunt utilizate astăzi la animale și la oameni pentru tratarea teniei. De asemenea, au fost studiate pentru proprietăți anti-cancer și antimicrobiene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.