În conformitate cu obligaţiile asumate de România odată cu intrarea în Uniunea Europeană, depozitul de deşeuri industriale din comuna Chiscani, întins pe o suprafaţă de 2,1 hectare, la câteva sute de metri de malul Dunării, trebuia securizat şi ecologizat, pentru a nu pune în pericol mediul înconjurător.
Citește și: Vânzările de mașini electrice în România au înregistrat o crește de 65,7%
Potrivit informaţiilor furnizate de Garda de Mediu Brăila, societatea Celhat Donaris trebuie să realizeze, în vederea închiderii şi ecologizării depozitului, un strat de susţinere cu deşeuri din construcţii şi demolări cu o înălţime de 0,5 metri, un strat de impermeabilizare, un strat de drenaj pentru apa din precipitaţii, un strat de recultivare şi un sistem de colectare a apelor din precipitaţii de pe suprafaţa acoperită.
Dintre cele cinci măsuri prevăzute, SC Celhat Donaris a executat doar una, respectiv realizarea stratului de susţinere cu deşeuri din construcţii şi demolări, cu o înălţime de 0,5 metri, acoperind cu piatră toată suprafaţa de 2,1 hectare.
Celelalte măsuri nu au fost realizate până la termenul prevăzut în obligaţiile de mediu, respectiv 31 decembrie 2018. Societatea mai trebuia să pusă peste stratul de piatră o membrană geotextilă, apoi un strat de pământ cu iarbă, iar la final trebuia să realizeze şanţuri de drenaj pentru dirijarea apei din precipitaţii într-un bazin făcut special în acest scop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.