Investind în Gazprom (GZPFY), Rosneft și Lukoil, Kingdom a căutat probabil active subevaluate, dar mișcarea sa a avut loc în condițiile în care multe națiuni occidentale au impus sancțiuni împotriva firmelor energetice rusești și a directorilor acestora după invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.
Arabia Saudită și alte state din Golf au încercat până acum să mențină ceea ce ei spun că este o poziție neutră în ceea ce privește războiul din Ucraina, frustrând unii oficiali occidentali care au încercat să izoleze Rusia din cauza invaziei.
Regatul a investit în februarie în certificate globale de depozit ale Gazprom și Roseneft în valoare de 1,37 miliarde de riali (365 milioane de dolari) și, respectiv, 196 milioane de riali (52 milioane de dolari).
Firma a investit, de asemenea, 410 milioane de riali (109 milioane de dolari) în certificate de depozit ale Lukoil din SUA între februarie și martie, conform declarațiilor depuse duminică, ca parte a unei lungi dezvăluiri a investițiilor recente. Aceasta nu a oferit niciun motiv pentru niciuna dintre investițiile sale specifice.
Kingdom Holding, care este deținută în proporție de 16,9% de fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, prezidat de prințul moștenitor Mohammed Bin Salman, nu dezvăluise anterior detaliile investițiilor sale.
Prințul Alwaleed bin Talal a devenit cunoscut pe plan internațional după ce a făcut un mare pariu de succes pe Citigroup (C) în anii 1990 și a fost unul dintre primii investitori în Apple (AAPL), porivit CNN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.