Publicitate
UE are calitatea de lider în domeniul reglementărilor tehnologice, după ce a adoptat mai multe acte legislative de anvergură care examinează practicile unor companii importante precum Google și Meta, inclusiv Legea privind piețele digitale (DMA) și Legea privind inteligența artificială (AI).
Statele Unite s-au bazat în mare măsură pe legislația existentă pentru a reglementa practicile comerciale ale giganților din domeniul tehnologiei.
Astfel, în luna martie, Departamentul de Justiție al SUA a intentat un proces antitrust împotriva Apple, susținând că producătorul iPhone a încălcat regulile stabilite privind monopolul. Apple a respins această afirmație și a cerut unui judecător să respingă procesul.
"Avem nevoie de aceeași reglementare digitală. Ar fi fantastic să avem o piață digitală globală. Nu doar UE, nu doar SUA, ci UE și SUA", a declarat Thierry Breton.
Pe fondul prezentării unor potențiale riscuri ale sistemelor de inteligență artificială care avansează rapid, președintele american Joe Biden a prezentat anul trecut o serie de legi axate pe inteligența artificială, cerând dezvoltatorilor să își supună sistemele la teste de siguranță și introducând orientări pentru a ajuta la eliminarea imaginilor false (deepfake).
"Este extrem de important să ne aliniem acum", a adăugat Breton. "Împărtășim aceleași valori în SUA și în Europa, iar acest lucru ar fi fantastic."
Breton a vorbit la conferința anuală "Viva Technology" de la Paris, unde au urcat pe scenă în acest an directori de top din domeniul tehnologiei și personalități politice precum fostul director executiv al Google Eric Schmidt și fostul emisar american pentru climă John Kerry.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.