''Este important de notat că acest lucru nu afectează rămăşiţele umane'', a precizat într-un comunicat Consiliul Municipal din Oxford adăugând că propunerea va fi luată în considerare de cabinetul său la data de 29 mai.
''Mormântul este redeschis până la cea mai mare adâncime disponibilă, lăsându-se un spaţiu de 15 cm de sol între vechiul înhumat şi noul înhumat'', se arată în comunicat.
Citește și: Pompe funebre la partide. Politicienii jinduiesc la coroanele de flori
Această tendinţă a fost adoptată de un număr din ce în ce mai mare de autorităţi din Marea Britanie, Londra, Croydon şi Southampton luând măsuri similare pentru economia de spaţiu.
Lipsa spaţiului a determinat totodată statul american Washington să legalizeze în această săptămână "compostul uman", o soluţie alternativă la înmormântări, care presupune transformarea rămăşiţelor umane în sol fertil.
În Marea Britanie, doar două din zece persoane sunt înhumate, marea majoritate optând pentru incinerare, conform The Cremation Society of Great Britain.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.