Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani care locuia cu chirie într-un apartament din Lugoj. Apăsat de datoriile foarte mari acumulate, de facturile mari din ultima perioadă şi de împrumuturile pe care acesta trebuia să le ramburseze şi având o poprire pe pensie, bărbatul a decis să-şi pună capăt zilelor, anunţă Antena 3.
Acesta îşi făcea griji că nu va putea plăti toate aceste datorii şi a recurs la acest gest extrem. Cel care a descoperit trupul neînsufleţit a fost chiar proprietarul apartamentului în care bărbatul locuia. A mers acolo, să vadă ce se întâmplă, tocmai pentru că chiriaşul nu mai răspundea de câteva zile la telefon.
Potrivit apropiaţilor, bătrânul în vârstă de 67 de ani mai rămânea, lunar, din pensie, cu numai 300 de lei. Din aceşti bani ar fi trebuit să plătească facturile şi să mai şi ducă traiul de zi cu zi. Potrivit sursei citate, acesta ar fi primit o factură de energie de circa 400 de lei, bani pe care bărbatul nu a avut de unde să-i scoată. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.
Citeşte şi: Preţ gaze de la 1 aprilie, fără plafonare - compensare. Chisăliţă: Influenţă mică pentru unii, creşteri uriaşe pentru alţii
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a vorbit despre momentul 1 aprilie 2022 din perspectiva facturilor la energie electrică şi gaze naturale.
La data de 1 aprilie expiră măsurile luate de către Guvern cu privire la plafonarea preţurilor la energie, precum şi compensarea facturilor către populaţie. Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a vorbit, pentru DC Business, despre ce va urma de la această dată şi a spus care va fi creşterea de preţuri pe care va trebui să o suporte românii.
"Ceea ce se va întâmpla de la 1 aprilie este faptul că se termină măsurile de plafonare şi compensare. Ele îşi încetează activitatea. Ţinând seama de aceste aspecte şi luând în considerare creşterile care au existat în această perioadă, creşteri care nu au fost neapărat vizibile în facturile românilor, în acelaşi timp ţinând seama şi de faptul că, în momentul de faţă, pe piaţa de gaze naturale se tranzacţionează cel mai ieftin gaz care este ofertat în momentul de faţă la 286 de lei cu tot cu TVA, faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă când preţul mediu era undeva la 146 lei, asta înseamnă o creştere de 100%.
Ceea ce vă spun este un preţ mediu al pieţei. Însă pe piaţă sunt contracte care pleacă de la 107 lei/MWh, până la 1.600 lei/MWh. Deci efectele vor fi foarte diferite în funcţie de preţul pe care fiecare îl are, efectiv, în contract", a explicat Dumitru Chisăliţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.