Distanța la care trece asteroidul este apreciată de astronomi una cu potențial periculos, chiar dacă pentru noi cele 7,4 milioane de km pare mult.
Programul care simulează desfăurarea traseului asteroidului față de orbita Pământului arată cât de aproape va ajunge acest corp ceresc de planeta noastră.
Conform actualei traiectorii a asteroidului, momentul în care va traversa orbita Pământului se va petrece după ce planeta noastră va fi trecut deja de acel punct astfel că nu se va produce coliziunea.
Estimările indică faptul că acest asteroid are o lungime de 570 de metri, cu 120 de metri mai mare decât Empire State Building.
Asteroidul vânat de NASA. Este altfel decât alți bolizi spațiali
Dacă un astfel de asteroid s-ar ciocni cu planeta noastră rezultatul ar fi devastator.
În caazul în care acesta ar ajunge să cadă în ocean, impactul ar produce valuri tsunami uriașe care ar duce la inundarea donelor puțin înalte.
În cazul în care mateoritul ar lovi uscatul, acesta ar avea capacitatea să disrugă un oraș întreg.
În ambele cazuri, un astfel de eveniment ar duce la noi schimbări climatice, mai spun cercetătorii.
NASA apreciază că a descoperit peste 90% dintre corpurile cerești care potențial pot ajunge foarte aproape de Terra și care ar putea avea un efect devastator (de cel puțin 1 km lungime) în cazul coliziunii cu Pamântul.
Meteoriții mai mici sunt greeu de detectat dar de cele mai multe ori aceștia nici nu prezintă vreun pericol prea mare.
Reprezentanții NASA mai spun că au fost descoperiți foarte puțini asteroizi care ar putea să ne lovească planeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.