Oamenii de știință au descoperit coronavirusul care cauzează Covid-19 și care este în circulație încă din octombrie anul trecut, evoluând încă de când a lovit China cu aproape 200 de „mutații genetice recurente”.
Studiul „Apariția diversității genomice și a mutațiilor recurente în SARS-CoV-2” a fost realizat de un grup de oameni de știință internaționali conduși de University College London.
Vaccin impotriva Covid-19. 10 cei mai promițători candidați
Virusul SARS-CoV-2, care cauzează boala, a infectat peste 3,7 milioane, a ucis aproximativ 259.406 de oameni și a devastat activitățile economice la nivel global.
Studiul, condus de Institutul de Genetică UCL, a analizat modul în care virusul se adaptează la om și modul în care informațiile respective pot informa designul medicamentului și al vaccinului.
Echipa a analizat genomii din virus, folosind secvențe publicate de la peste 7.500 de persoane cu Covid-19.
Studiul a spus că 198 de situri din genomul SARS-CoV-2 par să fi suferit deja mutații recurente, independente "bazate pe o analiză la scară largă a ansamblurilor genomului public." Studiul stipulează că aceste mutații recente indică faptul că virusul încă se adaptează la om. Unul dintre autorii principali, însă, avertizează o interpretare atentă a mutațiilor.
"Virusul se schimbă, dar acest lucru în sine nu înseamnă că se înrăutățește", a declarat Francois Balloux pentru CNN, potrivit Trtworld.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.