"Cererile de finanţare în cadrul Facilităţii pentru combustibili alternativi continuă să crească, ceea ce ilustrează angajamentul industriei transporturilor pentru trecerea la soluţii sustenabile. Investiţia noastră de 189 de milioane de euro se va traduce prin construcţia a aproximativ 2.000 de puncte de încărcare şi a aproximativ 63 de staţii de alimentare cu hidrogen", a declarat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.
Printre cele 26 de proiecte care au fost selectate pentru a beneficia de granturi de la UE se numără şi două proiecte din România: unul pentru care coordonator este OMV Petrom Marketing S.R.L., care vizează amplasarea a 408 puncte de încărcare de-a lungul coridoarelor din Reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, Ungaria şi Slovacia şi care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 15,18 milioane de euro; şi al doilea pentru care coordonator este KMG ROMPETROL, care îşi propune instalarea a 24 de puncte de încărcare, distribuite în 12 locaţii amplasate de-a lungul coridoarelor din Reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, şi care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 1,08 milioane de euro.
Citește și Marcel Boloș: Vom investi masiv pentru ca românii să fie pregătiți pentru meseriile viitorului
Din al doilea trimestru al acestui an vor putea fi accesate finanțările destinate domeniilor educației și accesului pe piața muncii, prin Programul Educație și Ocupare 2021 – 2027. Cele 18 apeluri programate a fi lansate în cursul acestui an au un buget total de 1,15 miliarde de euro și vor finanța intervenții care vizează activarea potențialului antreprenorial al tinerilor, servicii integrate pentru ocupare, corelarea studiilor terțiare cu cerințele de pe piața muncii, dezvoltarea și implementarea unor programe universitare, stagii pentru studenți, orientare în carieră și formare profesională pentru persoanele cu nivel redus de educație, stagii de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic. ...
Citește și Românii care dețin astfel de mașini pot primi 3.000 de lei de la stat
"Rabla Local este un program nou, finanțat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră. Acest program va fi derulat și implementat în colaborare cu primăriile.
În 15 zile deschidem încăperea pentru primării în acest program. După ce se finalizează lista și se semnează electronic contractele de finanțare, deschidem aplicația pentru cetățeni.
Beneficiarul va primi un total de 3.000 de lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani care va fi casată", a declarat ministrul Mediului....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.