Motivul invocat de aceștia este necesitatea de a ușura adoptarea acestor măsuri de către diferitele companii, relatează Reuters.
Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a aprobat un proiect de propunere a Comisiei Europene de amânare cu doi ani, până în iunie 2026, a opt standarde sectoriale. Pentru aplicare este nevoie, de asemenea, de aprobarea statelor membre ale UE.
Este vorba despre companiile din industria petrolului și a gazelor, a mineritului, transportului rutier, alimentar, auto, agricol și textilele.
Motivul amânării reglementărilor
Scopul este de a da timp companiilor să se concentreze asupra implementării unor informații inițiale, mai ample, privind ESG, pe care trebuie să le includă în rapoartele lor anuale începând cu 2024, în conformitate cu Directiva UE privind raportarea în materie de sustenabilitate a întreprinderilor (CSRD).
Această amânare vine în urma anunțului făcut anul trecut de comisarul european pentru servicii financiare, Mairead McGuinness, care a cerut organismului consultativ al executivului european pentru raportarea corporativă EFRAG să acorde prioritate punerii în aplicare a directivei CSRD înainte de a lucra la standardele sectoriale.
Măsurile împotriva schimbărilor climatice, decalate
Acesta este cel mai recent semn al modului în care reglementarea în domeniul climei se confruntă cu o oarecare respingere în UE, după o mulțime de acte legislative, influențate de unele reacții mai ample în Statele Unite, în timp ce factorii de decizie politică încearcă să ușureze birocrația pentru companii pentru a stimula creșterea economică.
"Vom amâna cu doi ani termenul limită pentru standardele sectoriale specifice din cadrul Directivei privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD) pentru a da EFRAG timpul necesar pentru a dezvolta standarde de calitate și pentru a da companiilor timpul necesar pentru a le pune în practică", a declarat Axel Voss, membru german al partidului de centru-dreapta PPE.
"Companiile au suportat prea multă birocrație în anii de criză, de la Covid la inflație."
Grupul PPE a cerut un moratoriu asupra noilor reguli legate de climă, în timp ce Parlamentul European se pregătește pentru alegerile din iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.