Uniunea Europeană discută despre sancționarea fiicelor președintelui rus Vladimir Putin, spun surse familiarizate cu această chestiune, în timp ce blocul încearcă să pregătească un răspuns la uciderea civililor ucraineni de către soldații ruși în localitatea Bucea.
Lista sancțiunilor propuse, care trebuie încă aprobată de guvernele europene ar putea suferi modificări înainte ca acest lucru să se întâmple, include, de asemenea, zeci de alte persoane, inclusiv personalități politice, magnați și membri ai familiilor acestora, precum și mai mulți propagandiști.
Sancționarea fiicelor lui Putin, Katerina și Maria, este în mare parte o mișcare simbolică, deoarece nu este clar că acestea au active semnificative în afara Rusiei, dar este menită să atragă atenția președintelui. Viața fiicelor sale este învăluită mister, ele au nume de fată diferite, iar Kremlinul nu a confirmat niciodată numele fiicelor lui Vladimir Putin și nici nu a publicat fotografii ale acestora la vârsta adultă, notează Bloomberg.
Una dintre fiicele lui Putin, numită șef la un prestigios institut de cercetare
În 2015, Putin a dezvăluit câteva detalii despre fiicele sale, inclusiv faptul că ambele femei au absolvit universități rusești și vorbesc mai multe limbi străine.
Maria Vorontsova, fiica sa mai mare, este coproprietară a Nomenko, companie care este implicată într-un proiect de investiții private, în mare parte, din Rusia în domeniul sănătății. Fiica mai mică, Katerina Tihonova, conduce un institut de inteligență artificială la Universitatea de Stat din Moscova.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat printr-un mesaj text că nu era la curent cu propunerea și că va aștepta să vadă ce se va publica oficial.
UE intenționează, de asemenea, să vizeze peste 10 entități din sectorul apărării și patru bănci care au fost deconectate de la sistemul global de plăți SWIFT, dar care nu au fost încă sancționate în totalitate, inclusiv VTB Bank PJSC. De asemenea, UE va propune și interzicerea importurilor de cărbune rusesc.
Pachetul de sancțiuni trebuie să fie aprobat de toți cei 27 de membri ai UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.